Grekisk yoghurt med frysta jordgubbar och saltade rostade cashewnötter
Tillagning
-
Lägg de frysta jordgubbarna i en skål och låt dem tina lätt, ca 5–10 minuter, så att de blir saftiga men fortfarande lite kalla.
-
Häll upp den grekiska yoghurten i en serveringsskål.
-
Grovhacka cashewnötterna.
-
Toppa yoghurten med jordgubbarna och strö över cashewnötterna.
-
Njut
Ingridienser
-
2 dl grekisk yoghurt (naturell, 10 % eller lättare variant beroende på preferens)
-
1,5 dl frysta jordgubbar
-
2 msk saltade rostade cashewnötter
Ungefärligt kaloriinnehåll
-Grekisk yoghurt 10 %: ca 200 kcal
-Frysta jordgubbar: ca 35 kcal
-Cashewnötter (ca 20 g ≈ 2 msk): ca 110 kcal
Totalt: ≈ 345 kcal per portion
