Grekisk yoghurt med frysta jordgubbar och saltade rostade cashewnötter

Tillagning

  1. Lägg de frysta jordgubbarna i en skål och låt dem tina lätt, ca 5–10 minuter, så att de blir saftiga men fortfarande lite kalla.

  2. Häll upp den grekiska yoghurten i en serveringsskål.

  3. Grovhacka cashewnötterna.

  4. Toppa yoghurten med jordgubbarna och strö över cashewnötterna.

  5. Njut

Ingridienser

  • 2 dl grekisk yoghurt (naturell, 10 % eller lättare variant beroende på preferens)

  • 1,5 dl frysta jordgubbar

  • 2 msk saltade rostade cashewnötter

Ungefärligt kaloriinnehåll

-Grekisk yoghurt 10 %: ca 200 kcal
-Frysta jordgubbar: ca 35 kcal
-Cashewnötter (ca 20 g ≈ 2 msk): ca 110 kcal

Totalt: ≈ 345 kcal per portion