Pannbiffar i ugn med rostad potatis och rivna morötter
Så gör du
- Biffarna: Blanda ströbröd + vätska, låt svälla. Rör ihop med färs, ägg, salt och peppar. Forma till 2 biffar. Tillaga i ugnen på 200°C i ca 20–25 min.
- Potatisen: Skär i klyftor, lägg på plåt, salta och kör i ugnen på 200°C i ca 30 min.
- Moroten: Riv och servera rå som sallad.
Ingridienser
-
150 g nötfärs (5 % fett)
- 1 msk ströbröd (ca 10 g)
- 0,5 ägg
- 0,5 dl vatten
- Salt & peppar
-
200 g potatis
- Flingsalt
-
75 g morot
Näringsinnehåll (per råvara)
- Nötfärs 150 g: ca 250 kcal
- Ägg 0,5 st: ca 35 kcal
- Ströbröd 10 g: ca 35 kcal
- Potatis 200 g: ca 160 kcal
- Morot 75 g: ca 25 kcal
Totalt för 1 portion (2 biffar)
ca 505 kcal
