Pannbiffar i ugn med rostad potatis och rivna morötter

Så gör du

  1. Biffarna: Blanda ströbröd + vätska, låt svälla. Rör ihop med färs, ägg, salt och peppar. Forma till 2 biffar. Tillaga i ugnen på 200°C i ca 20–25 min.
  2. Potatisen: Skär i klyftor, lägg på plåt, salta och kör i ugnen på 200°C i ca 30 min.
  3. Moroten: Riv och servera rå som sallad.

Ingridienser

  • 150 g nötfärs (5 % fett)
  • 1 msk ströbröd (ca 10 g)
  • 0,5 ägg
  • 0,5 dl vatten 
  • Salt & peppar
  • 200 g potatis
  • Flingsalt
  • 75 g morot

Näringsinnehåll (per råvara)

  • Nötfärs 150 g: ca 250 kcal
  • Ägg 0,5 st: ca 35 kcal
  • Ströbröd 10 g: ca 35 kcal
  • Potatis 200 g: ca 160 kcal
  • Morot 75 g: ca 25 kcal

Totalt för 1 portion (2 biffar)

ca 505 kcal